İmamoğlu adaylıktan vazgeçmedi

Adaylık için adı geçen isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi Anadolu turuna çıktı. İmamoğlu'nun bu gezisi "Kılıçdaroğlu'na rağmen adaylıktan çekilmediği" şeklinde yorumlandı.

SİYASET 21.01.2023 18:58:00 0
İmamoğlu adaylıktan vazgeçmedi

Altılı masada cumhurbaşkanı tartışmaları sürerken, 'Umre'den dönen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte Anadolu turuna çıkma kararı aldı. Kardeş belediyelerle birlikte hayata geçirilen projelerin açılışlarına katılmak üzere olduğu açıklanan tur kapsamında İmamoğlu Sinop, Karabük, Tunceli, Artvin, Giresun ve Hakkari gibi farklı bölgelerden 15 ili ziyaret edecek.

İLK DURAK KASTAMONU

İmamoğlu Anadolu turu kapsamında bugün ilk durağı olan Kastamonu'ya geldi. Kentte yapımı tamamlanan Daday Kapalı Pazar Yeri'nin açılış törenine katılan İmamoğlu, yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. İmamoğlu, '2023' vurgusu yaparak "Memleketi birbirine düşürmek isteyen bir avuç yöneticiden bu memleketi kurtaracağız. Her şeyin çok güzel olacağı günlerin arifesinde Kastamonu'da önüne bir kelime ekliyorum; 'Şart olsun, her şey çok güzel olacak' diyorum. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma, hak ve özgürlüklerin her bireyi koruduğu, hukukun üstünlüğünün her bireye eşit olarak dağıtıldığı Türkiye vadetmek adına hepimiz ant içtik" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA RAĞMEN VAZGEÇMEDİ

Kamuoyunda sıklıkla belediye başkanlarının adaylığı ön plana çıksa da Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının önüne set çekerek belediye başkanlıklarına devam edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu Saraçhane'den sonra son olarak 6 Ocak'ta Dudulu-Bostancı Metro Hattı açılışında "Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek" diyerek İmamoğlu'na İstanbul'u işaret etmişti.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM