İkinci el otomobil fiyatları neden yükseliyor? Nedeni belli oldu

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ocak - Eylül dönemine ait verileri açıklarken 'ikinci el otomobil fiyatları neden yükseliyor?' sorusunun yanıtı belli oldu.

OTOMOBİL 13.10.2020 12:49:00 0
İkinci el otomobil fiyatları neden yükseliyor? Nedeni belli oldu

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından Ocak - Eylül dönemine ait verileri açıklandı ve bu veriler kapsamında otomobil üretiminin geçen yılın ilk 9 ayına göre yüzde 18 oranında azaldığı görüldü. Üretimin pandemi dolayısı ile yavaşlaması, sıfır araçların ve buna bağlı olarak da ikinci el otomobil fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Ootmobil almak isteyenler sıfır araç üretiminin azalması nedeniyle ikinci el pazarına yöneldi. Galericiler ise üretimin yeniden eski haline gelmesi ile birlikte fiyatların düşeceğini belirtiyor.

"NORMAL DÜZEYDE OLMASINI BEKLİYORUZ"

Galerici Faruk Ünal konu hakkında bir açıklama yaparak otomobil üretiminin azalmasının sıfır ve 2’inci el araçlarda fiyat artışına neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Piyasadaki arzın talebi karşılamadığı için vatandaşların sıfır yerine ikinci el araçlara yöneldi. Bu durum 2’inci el araçların fiyatlarının yükselmesine neden oldu. 2’inci el araç satışını sadece galericiler değil al-sat yapan kişilerde yapıyor, bu durum da fiyatların yükselmesinde etkili oluyor. Pandemi dolayısıyla ilk olarak Çin’de araba parçası üreten fabrikalar üretime ara verdi, ardından Avrupa’da ve diğer bölgelerde üretim fabrikaları üretime ara verdi. Ocak ayından beri geçen seneye göre daha az araba üretilmesi fiyatların yükselmesine neden oldu. Üretim eski haline döndüğünde araç fiyatlarının normal düzeyde olmasını bekliyoruz"

 

"ÜRETİMİN AZ OLMASINDAN İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI ETKİLENİYOR"

Galerici Harun Camcıoğlu ise şöyle konuştu:

"Fabrikalar pandemi nedeniyle üretimi azalttı. Sıfır araçlara olan talep karşılanamayacak duruma geldi. Bu durum sıfır araçların ve sıfıra yakın olan araçların fiyatlarının anormal bir şekilde yükselmesine neden oldu. Sıfır araç almak isteyenler araç almak için yetkili satıcılardan araç siparişlerini veriyor. Siparişlerin teslim edilmesi için de aylarca beklemek gerekiyor. Beklemek istemeyen vatandaşlar da galerilerden daha yüksek fiyata araç satın alıyor. Üretimin az olmasından ikinci el araç piyasası da etkileniyor"


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ