İkinci el araçta indirim bekleyenlere kötü haber! Fiyatlar iki katına geçti

İkinci el araç piyasasındaki artış durdurulamıyor. Yakın zamanda ikinci el araç fiyatlarının yakın zamanda düşmesi beklenirken fiyatlar yüzde 100'ü geçti. Fiyatlar ne zaman düşecek? İşte detaylar...

OTOMOBİL 27.08.2020 20:32:00 0
İkinci el araçta indirim bekleyenlere kötü haber! Fiyatlar iki katına geçti


Araba fiyatlarına son 1 yılda yüzde 100 'den fazla zam geldi. Bundan 1 yıl önce 50 bin TL 'ye satılan arbalar, şu sıralar 90-110 bin TL seviyelerinden satılıyor. Araba almak isteyenlerin ise en çok merak ettiği konu fiyatların düşüp düşmeyeceği konusu oldu. Yapılan açıklamada,  "Fiyatlar yüzde 100 arttı. Yani 30'luk araba 60 oldu. 60'da durur mu dedik durmadı, 70, 80, 90'a doğru gidiyor. Ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama şu anda düşmeyeceği kesin. Üstüne de daha ekleyecek. Bu önümüzdeki pandemi sürecini belki de daha da ağır atlatacağız. Bu süreç böyle devam ederse arabaların düşme şansı yok. Üstüne bu kadar daha ekler. Yurt dışından araba gelmiyor. Bugün açılsa gelmeye başlasa Türkiye'ye gelmesi 6 ay sürer. Avrupa'da pandemi sürecinde arabalar yüzde 30 değer kaybetti. Bizde yüzde 100 arttı, daha durmuyor" denildi ve fiyatların düşmesinin beklenmediğine yer verildi.  

İNDİRİM İÇİN DEVLETTEN HAMLE

 Geçtiğimiz hafta yayımlanan düzenlemede ikinci el araçlarda önemli değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile artık yetki belgesi olmayanların araç alımı satımı yapamayacağına yer verildi. Bir kişi, yetki belgesi olmadan 1 yılda en fazla 3 araç alımı satımı yapabilecek. Bu düzenleme ile fiyatların düşürülebileceğine yer verildi.


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ