İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Kritik 2. el otomobil açıklaması yapıldı

İkinci el otomobil almayı düşünenler için uzmanlardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2. el araç alınmalı mı alınmamalı mı? sorusunun cevabı yanı sıra 2. el otomobil sektörü ile ilgili olarak flaş açıklama geldi.

OTOMOBİL 18.12.2020 18:38:00 0
İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Kritik 2. el otomobil açıklaması yapıldı

İkinci el araç fiyatları corona virüs salgını ile adeta zirveye çıkmış ve sıfır araç fiyatlarına yaklaşmıştı.

Sıfır otomobil arzında yaşanan sıkıntılar vatandaşları 2. el otomobillere sevk etmiş ve adeta şoke etmişti.

TALEPLER ARTTI

Ocak ayından sonra sektörün canlanacağını söyleyen Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler, ekonomik araçlara yöneldi. Şu anda otomatik vites, 100-150 bin lira bandındaki araçlara talep var. Fiyatlar yüzde 15’lik bir indirim oldu, devamı gelecektir. 2021’de bu yılın açığını kapatacağımızı düşünüyorum, yeni yıldan umutluyum. Covid19 başladığında piyasada bir durgunluk oldu. Hayat normale dönüp, ilk şok atlatılınca taleplerin artığını gördük. Çünkü insanlar virüse yakalanma endişesiyle toplu taşımaya binmekten çekindi ve araç almak için oto galericilerin kapısını çaldı. Ama üst segment değil daha ekonomik araçlar alındı. Bu dönemde ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı” dedi. 

YÜZDE 40 ZAM İLE ARAÇLAR SATILDI

Öte yandan 2. el araç alacakları yakından ilgilendiren açıklamada bulunan Özkan, “Pandemi nedeniyle fabrikalar üretim yapamayınca sıfır araçlar piyasaya sürülemedi. Böyle olunca eldeki araçlar yüzde 20 hatta yüzde 40’lara varan oranda fiyat artışıyla satıldı. Şu anda fiyatlar düşüşte, yüzde 15’lik bir indirim var. Ocak ayından sonra satışların daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü insanlar artık sıfır araç yerine ikinci ele yöneldi. 2,3 yaşındaki araçların satışında ikinci elde olsa yaprak kımıldamıyor, ikinci elde ise pahalıya değil 70 ile 150 bin bandındaki araçlara olan talep fazla. Hala belirsizlik olduğu için 200 bin ile daha fazla fiyatı olan araçların satışı çok düşük” dedi.

Ayrıca Özkan, “Geçen yılın aynı aylarında hem satışlar hem de araçların fiyatları daha iyiydi. Birçok esnafın 1 ay boyunca satış yapmadığını biliyoruz. Aşının gelmesiyle panik havası dağılınca şubattan sonra rahatlamayı bekliyoruz. ” sözleriyle sektörün durumunu aktardı. 


GÜNDEM
1

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

2

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

3

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

4

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

5

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

EKONOMİ