İçişleri Bakanı Yerlikaya: Çember-17 operasyonlarında 2 bin 756 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Çember-17 operasyonlarında elde edilen başarıyı sosyal medya hesabından duyurdu.

ASAYİŞ 13.04.2024 13:32:00 0
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Çember-17 operasyonlarında 2 bin 756 firari yakalandı

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, 81 ilde 4 gün boyunca devam eden operasyonlar kapsamında, arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, firari suçlularla mücadelenin bayram tatilinde de kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Firari suçluların sokaklarda dolaşmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Yerlikaya, ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Operasyon kapsamında yakalanan 2 bin 756 firarinin arama kaydına göre dağılımı ve hangi suçlardan arandıkları da açıklandı. Hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan arananların olduğu belirtildi. Operasyonlar sırasında yapılan yol aramaları, ev ve iş yerleri baskınları, kimlik kontrolleri gibi faaliyetlerle firarilerin yakalandığı kaydedildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yöneten valileri, kaymakamları, jandarma komutanları, emniyet müdürlerini, sahil güvenlik personelini ve operasyonlara katılan polisleri ve jandarmaları tebrik etti. Milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirten Yerlikaya, güvenlik güçlerine başarılar diledi.


 


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı