İÇİMİZ DE CİĞERLERİMİZ DE YANDI!

Türkiye dün öğle saatlerinde turizm cenneti Antalya Manavgat'tan gelen son dakika felaket haberiyle sarsıldı. Yangına tüm olanaklarla müdahale ediliyor. Üç bakan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 29.07.2021 12:09:00 0
İÇİMİZ DE CİĞERLERİMİZ DE YANDI!

Boşaltılan mahalleler dışında bir risk görülmediğini belirten Bakan Pakdemirli, yangının ne kadar alanda etkili olduğunu açıkladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün saat 12.05'te başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışıyor. Türkiye'yi dehşete düşüren felaket nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri boşaltılırken, yangın yerleşim bölgelerine de sıçradı.

Birçok ev, sera, tarım alanı küle dönerken, çok sayıda hayvan da yangın nedeniyle öldü. Saatlerin ilerlemesiyle facianın boyutları gözler önüne serilirken, Bakan Bekir Pakdemirli Antalya Akseki'deki yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Antalyalı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yangın bölgesinde incelemelerde bulunuyor. Bakanlar ve yetkililer bölgede yaşanan son dakika gelişmelerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

İşte Antalya Manavgat'ta yaşanan son dakika gelişmeleri...

08.36 - MANAVGAT'TAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Manavgat'taki yangının kontrol altına alındığını, Akseki'deki yangının devam ettiğini duyurdu.

08.35 - BAKAN PAKDEMİRLİ: BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Antalya Manavgat'taki yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

07.30 - Antalya'daki yangın felaketinin boyutları sabah saatlerinde daha net şekilde ortaya çıkmaya başladı.

05.33 - ANTALYA'DA BİR BÖLGEDE DAHA YANGIN

Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Manavgat ilçesi Oymapınar Barajı çevresine kadar geldi.

Yangın nedeniyle Akseki'nin Kepezbeleni Mahallesi ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı.


00:10 - YANGININ ETKİLİ OLDUĞU ALAN NE KADAR?

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bakan Pakdemirli'nin konuşması şöyle:

* Şu an sahada ne işe, ne yemek ne de başka bir şey için herhangi bir ihtiyaç yok. Vatandaşlar genelde akrabalarına, hısımlarına dağılmış durumda.

* AFAD'dan Kızılay'dan yardımın bekleyen bir vatandaş yok. Yanan alan 600 hektar, bunun üç dört misline çıkacağını öngörüyoruz. Bunlar ölçümlerden sonra birkaç hafta sonra çıkıyor genelde.

* Yangının çıkış nedeniyle alakalı soruşturma sürüyor. Netlik kazanan bir durum yok. Şu anda birincil amacımız yangın ve yangınların sürdürülmesidir.

00:00 - ÇOLAKLI'DA TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Çolaklı'da elektriklerin kesik olması nedeniyle vatandaşlar karanlıkta evlerinin önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı vatandaşlar ise yol kenarından alevleri tedirgin bakışlarla seyretti.

Çolaklı Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Aktaş, hayvanlarının yanında beklediğini söyledi. Sabaha kadar ahırdaki keçi ve ineklerini korumak için uyumayacağını belirten Aktaş, "Korktuk ama mal da canın yongası. Mecburen onları bekleyeceğim. Başka bir şeyimiz kalmadı" dedi.

Öte yandan, yanan alana çok yakın noktada muz seralarının olduğu, yangının rüzgarın da etkisiyle birlikte seralara doğru ilerlediği görüldü.


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ