Hulusi Akar: Mehmetçik hudutları koruyor

Bakan Hulusi Akar, son zamanlarda gündeme gelen sığınmacı tartışmalarına değinerek hudutların gerekli şekilde korunduğunu söyledi.

GÜNDEM 7.05.2022 11:53:00 0
Hulusi Akar: Mehmetçik hudutları koruyor

Son zamanlarda Türkiye'nin ana gündeminde sığınmacı meselesi var...

Siyasette konuyla ilgili tartışmalar alevlenirken, önemli isimlerden de peş peşe açıklamalar geliyor.

Son açıklama ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapıldı.

Akdeniz Bölge Komutanlığı'nı ziyaret eden Bakan Hulusi Akar, sosyal medyada yayılan sığınmacı görüntülerine ve hudut güvenliğine değindi.

"Hudut milli meselemizdir"

Tedbirlerle ilgili konuşan Akar, "Mehmetçik ‘hudut namustur’ anlayışıyla gece-gündüz demeden mücadelesini büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürüyor. Hudut güvenliği milli bir mesele." dedi.

"Mehmetçik gerekeni yapıyor"

Türk askerinin gerekli güvenliği sağladığını vurgulana Bakan Akar, şöyle devam etti:

"Yapılan tüm açıklamalara, bilgilendirmelere rağmen maalesef bazıları gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması milli bir meseledir. Bunun herkes tarafından anlaşılması lazım. Mehmetçik hudutlarda kendisine sağlanan imkanları en etkin şekilde kullanıyor. Yapılması gerekenleri başarılı şekilde yapıyor.

"Yalan haberlerle algı oluşturuyorlar"

Mehmetçik'in tek beklentisi hudutlarda kahramanca ve fedakarca yapılan faaliyetlere, emeğine saygı gösterilmesidir. Tek isteğimiz bu. Yalan haberler, sahte videolar, dezenformasyonla farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara karşı sağduyu sahipleri dikkatli, müteyakkız olmalı ve bunlara karşı gerçekleri görebilmeli."


GÜNDEM
1

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

2

YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU!

3

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

4

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

5

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar