Hükümetten asgari ücretliye müjde  

Asgari ücretli olarak çalışanların vergi dilimi değişiklikleri sürüyor.

EKONOMİ 6.10.2020 15:03:00 0
Hükümetten asgari ücretliye müjde  

Asgari ücretli olarak çalışanların vergi dilimi değişiklikleri sürüyor. Eylül ayında kazancın bir kısmı yüzde 15’den bir kısmı ise yüzde 20’den vergilenecek. Kalan son aylarda ise tüm kazancın yüzde 20’den ya da daha yüksek oranda vergilenecek. Vergi dilimi değişikliği sebebiyle yapılan kesintiler bitecek

Asgari ücretle çalışanlar son üç ayda kesinti olmadan maaş alacak. Vergilerde ki değişiklik nedeni ile AGİ ödemeleri fazla olan vatandaşlardan ücret kesintisi alınmayacak. 

VERGİ DİLİMİ DEĞĞİŞİKLİĞİ SEBEBİYLE KESİNTİ OLMAYACAK 

Asgari ücretle çalışanlar için vergi dilimindeki değişiklik Eylül ayından itibaren geçerliliğini sürdürecek.  Eylül ayı için bordroda kazancın bir bölümü yüzde 15 diğer kısmı ise yüzde 20 üzerinden vergilenecek. Kalan son üç ayda ise tüm kazanılan ücretin yüzde 20’den ya da daha yüksek rakamlardan vergilenecek. Vergi dilimi değişikliği sebebiyle asgari ücret alan vatandaşlardan herhangi bir kesinti olmayacak ve aynı maaş almaları sağlanmış olacak Asgari ücret ile çalışanların ödemiş oldukları vergi yılın ilk 8 ayı 375 TL. bundan sonraki dönemler için bu üret 400 TL olacak. Asgari ücretli çalışanın ise son üç ay bordrosunda ise 500 TL vergi kesintisi gerçekleşecek. Fakat durum ne olursa olsun asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşı net 2324 TL olacak.

 ZAM NE ZAMAN OLACAK 

Her yıl Aralık ayında hükümet tarafından belirlenen zam oranlarının açıklanması ile asgari ücretle çalışanların maaşları yılda bir kez yükseliyor. Yapılan bu zam oranı ise Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlıyor.Asgari ücretliler yılın ilk Ocak ayında zamlı maaşlarını alıyorlar. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için 2020 yılında aylık net maaş tutarı yüzde 15,03 zam ile 2 bin 324 TL’ ye kadar yükselmişti. Hükümetin 2020 yılında yapacağı vergi düzenlemesi konusunda yeni bir adım atılırsa maaşlar 400 TL civarında yükselebilir. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar her ay 375 TL net vergi ödemesi yapıyorlar. Bu gelir vergisine ek olarak yapılan bir diğer kesinti ise damga vergisi adı altında kesilen 22 TL. Vergilerin tamamen kaldırılması ve maaşlara eklenmesi durumunda ise asgari ücrete neredeyse 400 TL kadar bir ek zam gelebilir.


GÜNDEM
1

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

2

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

3

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

4

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

5

BIST 100 güne yükselişle başladı

DÜNYA