Hizbullah Rusya'ya destek verdi

Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Ukrayna ve NATO'nun Rus halkının haklarını hiçe saydığını belirterek, Moskova'nın kendi ulusal güvenliği ve sınırlarını koruma hakkına sahip olduğunu söyledi.

GÜNDEM 1.03.2022 16:43:00 0
Hizbullah Rusya

Nasrallah'ın, partisinin düzenlediği bir anma etkinliği için yaptığı video kayıt konuşması Lübnan merkezli El-Manar televizyonu tarafından yayınlandı.

Dünya gündeminin en sıcak konusu 'Rusya ve Ukrayna' arasındaki savaş hakkında konuşan Nasrallah, 'Ukrayna'da meydana gelen olaylardan Amerika sorumlu çünkü işlerin bu yönde gitmesi için kışkırtma ve baskılarda bulundular.' iddiasını dile getirdi.

Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Rus halkının haklarının, Kiev ve müttefiki NATO tarafından hiçe sayıldığını savunan Nasrallah, 'Moskova, kendi sınırlarını ve ulusal güvenliğini koruma hakkına sahiptir.' değerlendirmesinde bulundu.

Nasrallah, '(Ukrayna'nın karşı karşıya bulunduğu durum) ABD'ye güvenen, bel bağlayan ve onun üzerinden bahse giren herkes için bir derstir.' dedi.

Ancak Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 24 Şubat'ta yayınladığı açıklamada, Rusya'ya 'askeri operasyonları derhal durdurması ve güçlerini Ukrayna'dan çekmesi' için çağrısı yapmıştı.


GÜNDEM
1

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

2

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

3

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

4

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

5

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

EKONOMİ