Haziran ayında 65 terörist etkisiz hale getirildi!

Türkiye'nin huzurunu elde etmek için mücadele eden Türk güvenlik güçleri, Haziran ayında yürüttükleri başarılı operasyonlarla 65 teröristi etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 4.07.2023 15:21:00 0
Haziran ayında 65 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine atanan Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından terörle mücadeleyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Paylaşımında Haziran ayında 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede elde edilen başarının rakamlarını da paylaştı. Geçen ay sonunda toplam 13 bin 138 operasyonun, 43'ün büyük ve orta operasyonlarını ifade eden Bakan, bu operasyonun 418 kişinin gözaltına alındığını ve 112 kişinin tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: '85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var'

Açıklamada, Haziran ayında rehberlik operasyonlarının ayrıntıları da paylaşıldı. Buna göre, terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonların yürütülmesinde 16 terör eyleminin engellendiği belirtildi. Operasyonlar sırasında 38 sığınak tespit edildi. Ayrıca, 39'u ağır ve uzun namlulu olmak üzere gövde 51 silah, 70 el bombası, 24 mayın/EYP, 3 kilogram plastik patlayıcı dahil olmak üzere gövde 313 kilogram patlayıcı ve 6 bin 937 mühimmat ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, kutsal vatan toprağımız ve şanlı bayrağımız uğruna gece gündüz demeden terörle mücadele eden kahraman jandarma ve emniyet güçlerini tebrik etti. Ayrıca, "Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya'nın bu açıklamaları, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, güvenlik güçlerinin azim ve kararlılığını vurguladı. Terörle mücadelede elde edilen bu başarı, göçmen güvenliği ve ülkenin istikrarı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM