Hazine ve Maliye Bakanlığı kira bildirimlerini dijitalleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinden vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında kiracıların bilgi ve belgelerini dijital ortamda da verebilmelerini sağladı.

EKONOMİ 20.02.2024 13:32:00 0
Hazine ve Maliye Bakanlığı kira bildirimlerini dijitalleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinden vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Bakanlık, kiracıların bilgi ve belgelerini dijital ortamda da verebilmelerini sağladı. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesi Uygulaması'nda yer alan Kira Bildirim Formu'nu doldurarak kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini vergi dairesine gitmeden yapabilecekler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiracıların vergi bildirimini dijitalleştiriyor

Daha önce kiracılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği adreslere giderek kira bedellerine ilişkin bilgi ve belge vermek zorundaydı. Bu durum, kiracılar için zaman ve iş kaybına neden oluyordu. Yeni uygulama ile birlikte kiracılar, bu işlemleri internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilecekler.

Kira Bildirim Formu'na erişmek için Dijital Vergi Dairesi'ne (dijital.gib.gov.tr) kullanıcı bilgileri (kullanıcı kodu / T.C. kimlik numarası / vergi kimlik numarası) ve şifre veya e-Devlet şifresi ile giriş yapmak gerekiyor. Forma giriş yaptıktan sonra kiracıdan istenen bilgiler, mülk sahibine ilişkin bilgiler, taşınmaza ilişkin bilgiler, kira ücretinin yatırıldığı hesap bilgileri ve bildirime ilişkin açıklamalar bölümlerinin doldurulması gerekiyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM