Haluk Bayraktar’a Kosova’dan “Üstün Hizmet” madalyası

Kosova’ya resmi ziyarette bulunan Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Selçuk Bayraktar’a Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci tarafından “Üstün Hizmet” madalyası verildi.

GÜNDEM 7.11.2023 10:32:00 0
Haluk Bayraktar’a Kosova’dan “Üstün Hizmet” madalyası

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kosova’nın başkenti Priştine’de Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ve Kosova Savunma Bakanı Yardımcısı Shemsi Syla da hazır bulundu.
Kosova Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Bakan Maqedonci’nin Baykar şirketi ile iş birliğinin askeri teknolojide son nokta haline geldiğini vurguladığı aktarılarak, yatırım yapılacak bir sonraki projelerin ele alındığı ve satın almaların ötesine geçebilecek işbirliğinin yapılması gerektiği konusunda Bayraktar ile hemfikir olduğu belirtildi.
Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ise, Baykar’dan satın alınan ürünlerle artık FSK’nın savunma ve güvenliğini garanti edecek düzeyde bir misyonu yerine getirebileceğini söyledi.
Görüşme sonunda Bakan Maqedonci, Bayraktar’a “Üstün Hizmet” madalyası takdim etti.


GÜNDEM
1

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

3

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

4

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

5

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

ASAYİŞ