Hakan Fidan, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınadı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Stockholm'de gerçekleşen olayda Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı sert bir dille kınadı.

GÜNDEM 4.07.2023 12:58:00 0
Hakan Fidan, Stockholm

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Kur'an-ı Kerim'e yapılan açıklamalara tepki gösteren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu sefer göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısında bir sonraki değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Fidan, iki ülke arasında düzenli istişarelerin önemini vurgulayarak, "Karşılaştığımız sınamaların bazıları, görünümleri gibi ortak. Bu nedenle Ürdün ile düzenli istişarelere önem veriyoruz. Bakanlıklar arası düzenli istişareleri başlatma kararı aldık. Ayrıca iş heyetlerimiz arasında düzenli çalışmalar öngörüyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin Stockholm'deki Kur'an-ı Kerim saldırısını sorması üzerine Bakan Fidan, sert bir tepki gösterdi. Fidan, "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu duruma göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İsveç'in benzer provokasyonlarının engelleyememesine yönelik , "Gözden ele geçireceğiz" dedi. Fidan, İsveç'in provokasyonlarının engelleyememesinin stratejik ve güvenlik açısından endişe verici olduğunu vurgulayarak, “Zaten büyük bir tepkimiz var. Bu konuda daimi komite toplantıları yapılıyor.Ayrıca, NATO Genel Sekreteri tarafından davet edildiğimiz bir toplantı var. Söz konusu İsveç'in NATO'ya üyeliği olduğu zaman buna yük mü getireceği bir fayda mı getireceği açıktır. Bu maksatla yapılan daimi komite toplantıları var. Ayın 6'sında da NATO Genel Sekreteri davetiyle bir toplantı daha olacak. Biz hiçbir zaman, zaman baskısı kullanmayı tasvip etmedik.” dedi. 

Hakan Fidan, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan hadsizliği kınadı

Filistin'deki saldırılar kınandı

Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, İsrail askerlerinin Filistin'e yönelik saldırılarını da kınadı. Fidan, "Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel son bulmalıdır. Dünkü Bakanlık açıklamamızda da tahliyemiz gibi bu saldırıları gerçekleştireceğimizi kınıyoruz. Türkiye ve Ürdün olarak bölgeye sükunetin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye-Mısır ilişkilerinde ilerleme

Görüşmede Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler de gündeme geldi. Hakan Fidan, iki ülke arasında tarihi, coğrafi, kültürel, stratejik ve inanç bağlarını sürdürdüğünü belirterek, bu nedenle ayrılarının bir lüks olmadığını ifade etti. İki ülke liderinin kararlılığıyla bir süreci başlattığını söyleyen Fidan, "Bugün ortak kararla, büyükelçilerimizi atanarak normalleşme yolunda önemli bir adım atmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin iradesi bu yöndedir." şeklinde konuştu.
 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM