Hakan Fidan NATO toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3-4 Nisan'da Brüksel'de gerçekleşecek olan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.

GÜNDEM 2.04.2024 11:00:00 0
Hakan Fidan NATO toplantısına katılacak

NATO Dışişleri Bakanları 2024 yılının ilk toplantısı için Brüksel'de bir araya gelecek. Toplantının gündeminde, genel caydırıcılık konuları, terörle mücadele ile Ukrayna'daki gelişmeler yer alacak. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin ardından İttifak’ın son durumu ve Washington Zirvesi'nin hazırlıkları da gündeme gelecek.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan toplantıda, NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini, bunun NATO’nun görevlerinden biri olduğunu belirtecek. Bazı NATO üyelerinin PKK/PYD/YPG terör örgütüyle ortaklık ilişkisine girmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayacak.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu da dile getirecek. Avrupa’nın savunma ve güvenliğinin etkin şekilde sağlanabilmesine yönelik Türkiye’nin görüşlerini aktaracak.
 


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET