Hafta sonu yağmurlu ve serin geçecek

Türkiye genelinde hafta boyunca etkili olan yağışlar, hafta sonu da iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

GÜNDEM 15.03.2024 10:39:00 0
Hafta sonu yağmurlu ve serin geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hafta sonu yurdun büyük bölümü parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağışlar, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç tüm yurtta görülecek. Yağışlar Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca, yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı öngörülüyor.

Yarın, Marmara, Ege'nin iç ve batısı ile Batı Akdeniz'de parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğu ve batısı ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yağış görülecek. Yağışlar İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur, kalan kesimlerde yağmur şeklinde olacak.

Pazar günü ise yurdun büyük bölümü parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun iç ve doğusunda yağış görülecek. Yağışlar Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hafta sonu günün en yüksek sıcaklık değerleri Ankara'da 13, Antalya'da 20, İstanbul'da 15, İzmir'de 19, Diyarbakır'da 14, Samsun'da 11 derece civarında seyredecek.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM