Gültekin Uysal: ‘CHP yokluk, kuyruk demektir’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın, "Çocukluk ve tecavüz" sözlerine tepkiler sürerken, CHP'yi de sert ifadelerle eleştirdiği ortaya çıktı.

SİYASET 5.02.2023 21:31:00 0
Gültekin Uysal: ‘CHP yokluk, kuyruk demektir’

Demokrat Parti Genel Başkanı olmasının hemen ardından 11 Eylül 2012’de Yeni Asya gazetesine konuşan Gültekin Uysal’ın CHP iktidarları dönemini “yokluk, kuyruk, karaborsa dönemi” olarak nitelediği, milletin asla CHP’nin “dayatmacı ve ceberrut” çizgisiyle örtüşmediğini söylediği kaydedildi.

CHP’YE ELEŞTİRİSİ, ÖZDAĞ’A SÖYLEDİKLERİ KADAR AĞIR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ZP lideri Ümit Özdağ’a yönelik “çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi” ithamı muhalefet çevrelerinde de infiale neden oldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sosyal medya hesabından Gültekin Uysal’ı takipten çıkardığı öne sürüldü.

Daha sonra geri adım atan DP lideri Uysal’ın yakışıksız söylemi, geçmişinde sarf ettiği beyanatları da yeniden gündeme taşıdı. 6 Mayıs 2012 tarihinden bu yana Demokrat Parti’yi yöneten Gültekin Uysal’ın, şu an ittifak ortaklığı yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik kullandığı sözler aynı şekilde krize sebep olacak türden.

‘MİLLET ASLA İTTİHATÇI VE CHP’Lİ ÇİZGİYLE TAM ANLAMIYLA ÖRTÜŞMEMİŞTİR’

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 10 Eylül 2012’de Yeniasya gazetesinde yayınlanan “Millet, demokrasiyi Demokrat Parti ile tattı” başlıklı röportajındaki ifadeleri şöyle:

Millet asla İttihatçı ve CHP’li çizgiyle tam anlamıyla örtüşmemiştir. Onların dayatmacı, kısıtlayıcı, ceberut siyasi çizgileri millette kabul görmemiştir.

1946 seçimlerinde “açık oy, gizli tasnif” oyunlarıyla kırılmak istense de, 1950’de milletimiz CHP’ye “Yeter söz milletindir” demiştir.

‘CHP DÖNEMİ, BİR TEK ÇİVİNİN ÇAKILAMADIĞI KAYIP YILLARDIR’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Yeniasya gazetesinde 11 Eylül 2012’de yayımlanan “GAP, insanımıza verdiğimiz değerin bir ifadesi” başlıklı röportajında, “Kısa süreli CHP’li iktidarları bilen bilir. Yokluklar, kuyruklar, karaborsalar dönemidir bu dönemler. İnsanlarımızın perişan olduğu dönemlerdir. Ülkenin sanayileşmesi, modernleşmesi, kalkınması için tek kuruşluk yatırımın yapılamadığı, bir tek çivinin çakılamadığı kayıp yıllardır.” ifadeleri dikkat çekti.

‘CHP İLE BİZİM BERABER OLABİLMEMİZ İMKANSIZDIR’

DP’li Gültekin Uysal’ın yine Yeniasya gazetesinde 1 Nisan 2013’te servis edilen “CHP ile aynı kan grubundan değiliz” başlıklı haberdeki beyanatındaki sözleri şöyle:

Tabelasına değil ruhuna muhalefet yaptığımız bir CHP ile bizim beraber olabilmemiz imkansızdır.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET