Gözler Bilim Kurulu toplantısında! Ramazan Bayramı sonrası...

Türkiye'de de gözler Ramazan bayramı sonrası Bilim Kurulu ve Kabine kararlarına çevrildi. Bayram sonrası karantina kalkabilir

SAĞLIK 8.04.2022 09:29:00 0
Gözler Bilim Kurulu toplantısında! Ramazan Bayramı sonrası...

Tüm gözler Ramazan Bayramı sonrasında kritik karantina ve koronavirüs tedbirleri kararlarına ilişkin alınacak kararlarda. 

KORONAVİRÜS ETKİSİNİ YİTİRDİ

Omicrondan sonra ortaya çıkan alt varyant BA.2 ile ilgili korkulan olmadı. BA.2 de omicrona benzer etkiler gösterdi.

Virüsün hastalık yapma etkisinin düşmesi ile birlikte Avrupa ülkeleri arka arkaya test, maske, karantina zorunluluğu gibi konularda kararlar almaya başladı. Bazı ülkeler artık kovide grip muamelesi yapıyor.

BAYRAM SONRASI KARANTİNA KALKABİLİR

Türkiye de omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı.

Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastaneleri yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

KARANTİNA ZORUNLULUĞU BİTERSE...

Bayram sonrası tartışılacak konuların başında karantina zorunluluğunun kaldırılması gelecek. Almanya gibi bazı ülkeler karantina uygulamasını son erdirdi. Türkiye'nin de bu yönde bir kararı gündemine alması bekleniyor.

MASKE KURALI TAMAMEN KALKABİLİR

Aynı şekilde yaz ayları ile birlikte kapalı alanlarda maska takma zorunluluğunun kaldırılması ya da toplu taşıma gibi alanlar ile sınırlı tutulabileceği belirtiliyor.

ANADOLU DA ENDİŞE KALKTI

En çok endişe edilen konuların başında yaz ayları ile birlikte büyükşehirlerden Anadolu'ya doğru hareketlilik ve bunun sonrasında virüsün Anadolu şehirlerine taşıması geliyordu.

Alınacak kararların Bilim Kurulu toplantısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması ve Kabine toplantısı ile Ramazan Bayramı sonrasında kesinleşebileceği aktarılıyor.


GÜNDEM
1

Servet Yardımcı ve Erdal Alkış TFF başkanlığı için aday oldu

2

İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu yönetiminde yeni tedbirler açıkladı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası açıklamaları: "Milletin verdiği mesajları doğru okumalıyız"

5

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sokak köpekleri için çalışmamızda sona geldik

SPOR