Gazze'de Kıtlık Uyarısı: Nüfusun Dörtte Biri Tehlike Altında

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde yeterli gıda yardımı ulaştırılamaması nedeniyle nüfusun dörtte birinin "kıtlığın eşiğinde" olduğunu açıkladı. Bu durum, 576 bin kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor.

DÜNYA 28.02.2024 13:22:00 0
Gazze

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden koordinasyon direktörü Ramesh Rajasingham, Salı günü BM Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, "Eğer harekete geçilmezse kıtlığın yaygın bir şekilde görülmesi kaçınılmaz" dedi. Rajasingham, Gazze'nin kuzeyinde 2 yaşın altındaki her altı çocuktan birinin yetersiz beslendiğini de sözlerine ekledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF): İsrail Sağlık Tesislerini Korumayı Önemsemiyor

MSF ise İsrail'i, Gazze'deki sağlık tesislerini saldırılardan korumayı önemsememekle suçladı. BM kuruluşları da personelinin saldırıya uğradığını ve konvoyların erişiminin sistematik olarak engellendiğini söylüyor.

BM Yardımları Yetersiz Kalıyor

Rajasingham, saldırı altındaki 2,3 milyon Filistinin hayatta kalmak için gıda yardımlarından başka seçeneğinin olmadığını, ancak bu yardımların da "yetersiz" olduğunu kaydetti. BM ve diğer yardım gruplarının Gazze'ye asgari miktarda yardım malzemesi ulaştırmada bile çok büyük zorluklarla karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.


GÜNDEM
1

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

3

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

4

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

5

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

DÜNYA