Gazze Şeridi'nde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 117 kişi hayatını kaybetti, 152 kişi yaralandı.

DÜNYA 10.02.2024 15:47:00 0
Gazze Şeridi

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında son 24 saatte yaşananlar endişe verici boyutlara ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 117 kişi hayatını kaybetti, 152 Filistinli ise yaralandı. Bu son verilerle birlikte saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 28 bin 64'e yükselirken, yaralı sayısı ise 67 bin 661'e çıktı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kaybı ve yaralı sayısı arttı

Gazze Şeridi'nde yaşanan bu trajik tablo, uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin endişesini arttırıyor. İsrail'in sivil yerleşim birimlerine yönelik düzenlediği saldırılar, masum Filistinli sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumu İsrail'in bu saldırılarına son verme çağrısında bulunuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 117 kişi hayatını kaybetti, 152 kişi yaralandı

Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların çoğunluğunu çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. İsrail'in hava saldırıları ve top atışları, Gazze'deki sivil altyapıyı ve sağlık tesislerini de hedef alarak insani bir krize yol açıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumun Gazze'deki sivil halkı koruma ve saldırılara son verme çağrısına kulak vermesini bekliyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM