Gaziray’ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Gaziantep'te hizmet verecek Gaziray Banliyö Hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle bugün hizmete girecek.

GÜNDEM 5.11.2022 12:18:00 0
Gaziray’ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde yürütülen, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 16 duraklı GAZİRAY Banliyö Hattı tamamlandı.

Bu çerçevede kentteki 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak GAZİRAY, yaklaşık 300 bin işçinin ulaşım ihtiyacını karşılayarak, kent içi trafiğe nefes aldıracak. 

İlerleyen süreçte kent merkezinde halihazırda kullanılan tramvay sistemine entegre edilecek olan Gaziray, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete alınacak.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep nüfusunun yüzde 80'inin kent merkezinde yaşadığını ifade ederek, “Toplu taşıma Gaziantep için çok önemli. GAZİRAY ile kentte 25 kilometrelik raylı sistem oluşacak, 5,5 kilometresi ise yer altında. Aslında projeyle fiilen bir metro da oluşuyor ve 16 istasyonu var. Proje hem çalışanlar için hem de şehir merkezinde yaşayanlar için önemli bir kolaylık sağlayacak" diye konuştu. 


 
                                         


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM