Gaffar Okkan'ın şehadetinin 23. yılı

Diyarbakırlıların "Gaffar Babası" olarak anılan şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 23. yılında da anılıyor.

GÜNDEM 24.01.2024 13:48:00 0
Gaffar Okkan

Diyarbakır'da 1997-2001 yılları arasında emniyet müdürlüğü yapan ve şehrin huzur ve güvenliği için önemli çalışmalar yürüten Ali Gaffar Okkan, 23. ölüm yıl dönümünde kentte çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Okkan, 1970 yılında Polis Koleji'nden, 1973 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. İzmir, Şanlıurfa, Eskişehir ve Kars'ta görev yaptıktan sonra 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.

Diyarbakır'da görev yaptığı 4 yıl boyunca kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli katkılar sağlayan Okkan, halkla kurduğu yakın ilişkiler ve halkla iç içe olan uygulamalarıyla da kısa sürede "Gaffar Baba" olarak anılmaya başlandı.

Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde makamından valilik binasına giderken, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Diyarbakırlılar, Gaffar Okkan'ı unutmadı

Diyarbakırlılar, Okkan'ı unutmadı ve her yıl ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Ocak 2024 tarihinde "Gaffar Baba'yı Anma Yürüyüşü" düzenlenecek. Yürüyüş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünden başlayarak, Okkan'ın şehit edildiği Sezai Karakoç Bulvarı'nda son bulacak.

Yürüyüşün ardından, Okkan'ın anısına düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehitlerin ruhuna dualar edilecek.

Programda ayrıca, Okkan'ın hayatı ve çalışmaları hakkında bir konuşma yapılacak.

Okan, Diyarbakır'da sevilen bir isimdi

Diyarbakır'da görev yaptığı 4 yıl boyunca kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli katkılar sağlayan Okkan, halkla kurduğu yakın ilişkiler ve halkla iç içe olan uygulamalarıyla da kısa sürede "Gaffar Baba" olarak anılmaya başlandı.

Okkan, kentte kadın polislerin ilk kez trafiği yönetmesini sağladı. Ayrıca, sokakta çalıştırılan çocukların sorunlarına çözüm bulmak için çalıştı ve onları eğitime kazandırmaya çalıştı.

Okkan, Diyarbakırspor'un 1. Lig'e yükselmesi için de çaba gösterdi. Yeşil kırmızılı ekibin sahasında oynadığı tüm maçları, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olmasıyla taraftarın da gönlünü kazandı.

Diyarbakırlılar, Okkan'ı şehrin huzur ve güvenliğini sağlayan, halkla iç içe olan ve sevilen bir isim olarak hatırlıyor.


GÜNDEM
1

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

2

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

3

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

4

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

5

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

EKONOMİ