G7 liderleri İran'ın saldırılarını kınadı

ABD'nin çağrısıyla İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından dün akşam toplanan G7 liderleri, yaptıkları ortak açıklamada saldırıyı kınadıklarını ve İran'ın eylemlerinin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını vurguladılar.

DÜNYA 15.04.2024 13:36:00 0
G7 liderleri İran

ABD'nin çağrısı üzerine dün akşam toplanan G7 liderleri, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınayarak ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, İran'ın eylemlerinin bölgeyi istikrarsızlaştırdığı ve kontrol edilemeyen bir gerilim riski oluşturduğu vurgulandı.

G7 liderleri, İsrail'e tam dayanışma ve desteğini ifade ederek, güvenliğine yönelik taahhüdünü bir kez daha teyit etti. Ayrıca, İran'dan ve vekillerinden saldırılarına son vermelerini talep ederek, istikrarı bozucu girişimlere karşı ilave tedbirler almaya hazır olduklarını bildirdiler.

G7, Gazze'deki krizi sona erdirmek için de acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ve Hamas'ın rehineleri serbest bırakması için çalışmaya devam edeceğini ve ihtiyaç sahibi Filistinlilere daha fazla insani yardım ulaştırmak için işbirliğini güçlendireceğini açıkladı.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET