Fuat Oktay: "Afetzedeler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem üzerinden siyaset yapmasına tepki göstererek, "Afetzedeler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun.” dedi.

GÜNDEM 8.02.2023 21:22:00 0
Fuat Oktay:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem üzerinden siyaset yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle tepki gösterdi. Oktay, 'Yardımlar kabul görmüyor', 'İskenderun'da bizim belediyemiz yangını söndürdü, havalimanını onardı' gibi iddialar var. Siz kimsiniz ya? Siz kimsiniz? Ne olduğunuzu sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

‘SİYASET YAPMAYA ÇALIŞANLARA YAZIKLAR OLSUN’

"Çok büyük bir yoğunluğumuz olmasına rağmen ve sahada tek bir afetzedeyi mağdur etmemiz adına gecemizi gündüzümüzü burada geçirmemize rağmen kapımızı açtık. Tüm bilgileri tüm şeffaflığıyla paylaştık." diyen Oktay, "Ama buradan ayrıldıktan sonra ertesi gün çıkıp da sahada bu kadar insanın 200 bin 300 kişinin alın terine ve bu kadar 100 bin 111 kilometrelik afet alanındaki afetzedeler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

‘SİYASET YAPMAK KADAR ÇİRKİN BİR OLAY OLAMAZ’

Vatandaşların olanları gördüğünü belirten Oktay, "Çok ilginç iddialar var. Kendileri de bunu açıklıyorlar. 'İş makineleri yolda bekletiliyor' diye sosyal medya üzerinden yoğun bilgi kirliliği yapıyor. Yağmalama iddiaları okuyoruz. 'Havalimanını biz yapıyoruz kim tutukluyorsa tutuklasın' diyorlar. Son derece seviyesizce bir meydan okumadır. Biz bu kadar emek verirken, dayanışma içinde olmamız gerektiğini buraya her çıkışımda söylememe rağmen... Cumhurbaşkanımızdan başlayarak tüm bakanlarımız, ekiplerimiz bunun sorumluluğunda hareket etmemize, dikkatli davranmamıza rağmen gidip çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkin bir olay olamaz." diye konuştu.

‘BUNLARDAN SADECE 1 TANESİ İBB'NİN’

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Yardımlar kabul görmüyor', 'İskenderun'da bizim belediyemiz yangını söndürdü, havalimanını onardı' gibi iddialar var. Siz kimsiniz ya? Siz kimsiniz? Ne olduğunuzu sanıyorsunuz? 85 milyondan farklı biri misiniz? Bu devletten farklı biri misiniz? Bütün devletin yapamadığını bir tane belediyeden gelen bir tane araç mı yapacak? Bu kadar mısınız? Biz bunları Adana'da da gördük. Bir tane çadırı 'Hastane kurduk' diye sundular. Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız? Hangi havalimanını yapmışsınız? Ulaştırma Bakanımız olayın içerisinde. Tüm kurum kuruluşlar özel sektör her türlü imkanlar AFAD koordinasyonunda afetzedenin hizmetindedir. OHAL ilan ediyoruz, hızlı hareket etmek zorundayız. Tüm araçları alıyoruz, koordinasyonunu yapıyoruz. Her şeyi afet bölgesine getirip orada planlama yapacak halimiz yok. DHMİ başlatıyor bu çalışmayı. Aralarında özellikle belirtiyorum. ABB araçlarının da olduğu iş makinaları moloz toplama işlemi için yönlendiriliyor. Yazık günah. Birkaç araçla moloz toplayıp hadi buyurun Hatay Havalimanını biz yapıyoruz. Yazıklar olsun size söyleyecek bir şey bulamıyorum. İskenderun Limanı'nda bir yangın var. Yanıcı maddeler olduğu için şiddetleniyor. Deniz Kuvvetlerimiz dahil deniz araçlarıyla ve diğer ilgililer tarafından karadan müdahale ediliyor. Bunlardan sadece 1 tanesi İBB'nin. Bunu davet eden oraya alan da biziz. 40 araçla müdahale edilen yangın bu. Yarısından fazlası Adana Orman Müdürlüğü'ne ait. Orada aracın drone ile fotoğrafını çekip biz yangını söndürdük, yine meydan okuma. Bir zihniyet bu kadar ucuzlayamaz. Olumlu olumsuz her şeyi paylaştık. Sonra çıkıp bu tür açıklamalar... Şu dönem siyaset ve seçim dönemi değildir. Eksiklikler yok mu olacak, olmaması mümkün mü? 04.17'de afet olmuştur, akabinde biz buradaydık. Bunun üzerinden siyaset yapılmaz. Siyasi çıkar elde etmeye çalışırsanız milletimiz bunun bedelini ödetir size. Olayı kendi mecrandan çıkarıp başka boyutlarda olay tetiklemeye çalışanlar olursa gereğini yapacağız."


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM