Flaş gelişme! Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor!

Ülkemizde milyonlarca vatandaş, bankaların verdiği çeşitli kredi kartlarını kullanıyor. Ancak bazı bankalardan kart içindeki puanların silinmeyeceği dair haber gelse de, bu karar her banka için geçerli değil. Detaylar haberimizde

EKONOMİ 31.12.2020 18:43:00 0
Flaş gelişme! Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor!

Yıl içerisinde banka ve şirketler tarafından verilen kredi kartlarındaki puanların 31 Aralık akşamına kadar kullanılması gerekiyor. Şu ana kadar bazı hava yolu şirketleri ve 5 banka, puanların silinmeyeceğini ve bir sonraki yıla devredileceğini açıkladı. Ancak diğer banka ve şirketlerden açıklama gelmedi.

UYARI GELDİ

Tüketici birlikleri ile konu ile ilgili yaptıkları açıklamasında kampanya başında süre uyarısı yapılması durumunda kazanılan puanların hiçbir şekilde silinemeyeceğini ifade ediyor. Aynı zamandan bu durumda karşılaşanların mutlaka tüketici hakem heyetlerine başvurması gerektiğini belirtti.

DÜZENLEME ŞART

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamasında kartlar biriken puan ve miller ile ilgili önceden bilgilendirme yapılması gerektiği belirtilerek, bu konuyla ilgili düzenleme yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

SİLİNMESİ HUKUKİ DEĞİLDİR

Ağaoğlu, yaptığı açıklamasının devamında "Kartlarda biriken puanlar tüketicinin kazanılmış hakkıdır. Hukuki boyutuna bakılırsa kartlardaki puanların silinmesi mümkün değildir. Yalnızca söz konusu puanın düzenlediği kampanya yapılırken açıkça belli bir tarih uyarısı yapılmış ise bu durum istisnadır. Ancak böyle bir uyarı yapılmamışsa kartlardaki puanın silinmesi hukuki değildir" dedi.

PUANLARIN SİLİNMEYECEĞİNİ AÇIKLAYAN BANKALAR

Bugünden itibaren kartlarda puanların silinmeyeceğini açıklayan bankalar şu şekilde:

Vakıfbank

Halkbank

Ziraat Bankası

ING Bank

Türk Ekonomi Bankası

Aynı zamanda THY ve Pegasus, 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek puanların tarihini 30 Haziran 2021'e kadar ertelediklerini duyurdu.


GÜNDEM
1

Uzmanlar uyarıyor: Türkiye'de sıcaklıklar artıyor ve rekorlar kırılıyor

2

Mehmet Şimşek: "Enflasyonla mücadele için ilave adımlar atılacak"

3

36 bin sağlık personeli alımı Resmi Gazete'de! Bakan Koca'dan "hayırlı olsun" mesajı

4

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu ile suç örgütü çökertildi

5

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

YAŞAM