FLAŞ DOĞALGAZ AÇIKLAMASI! BEKLENEN TARİH AÇIKLANDI!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'den herkesi sevindiren bir açıklama geldi.

EKONOMİ 23.10.2020 10:19:00 0
FLAŞ DOĞALGAZ AÇIKLAMASI! BEKLENEN TARİH AÇIKLANDI!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'den herkesi sevindiren bir açıklama geldi. Bakan Sönmez, yapmış olduğu açıklamasında Karadeniz'deki sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çıkartılan gazın 8 - 9 yıllık tüketimi karşılayabileceğini müjdeledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, herkesin merakla beklediği doğalgaz açıklamasını yaptı. Bakan Dönmez, yapmış olduğu açıklamasında Karadeniz bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken, çalışma süresi hakkında da bilgi verdi.

3 YILLIK ÇALIŞMA SÜRESİ VAR


Bakan Dönmez, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:
"Karadeniz'deki sondaj çalışmaları devam ediyor. Doğal gazın 8-9 yıllık tüketimi karşılayacak potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bugünden gaz üretimi hayata geçmeyecek. Burada 3 yıllık çalışma süresi var. 25-30 yıllık bir üretim planı söz konusu olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz buradan gelecek gaz Türkiye'deki konutların ihtiyacını neredeyse 25 yıl kadar karşılayacak"

BOR REZERVİYLE İLGİLİ GELİŞME

Bakan açıklamasının devamında bor rezerviyle ilgili de son gelişmeyi, "Borun bulaşık ürünü gelecek ay tüketiciyle buluşacak" şeklinde paylaştı.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ