Finlandiya’dan bir taviz daha geldi

Finlandiya Savunma Bakanı Mikko Savola, 2019 yılından bu yana yürürlükte olan "Türkiye'ye askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığını ve satış için lisans verildiğini açıkladı.

DÜNYA 25.01.2023 18:36:00 0
Finlandiya’dan bir taviz daha geldi

Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye askeri malzeme için ilk ticari ihracat lisansının verildiği belirtildi. Finlandiya, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonu nedeniyle Ekim 2019'da ihracat lisansını askıya almıştı. Bugün yapılan açıklamada söz konusu ambargonun kaldırıldığı belirtildi.

NATO'YA ALINMA ŞARTLARINDAN BİRİYDİ

Geçen yıl Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımını ancak Türk savunma sektörü üzerindeki silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırmaları halinde onaylayacağını açıklamıştı.

Helsinki yönetiminden gelen geri adım, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda Türkiye ile yürütülen müzakerelerin, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Kuran-ı Kerim yakması dahil Türkiye karşıtı protestoların ardından müzakerelerin kilitlendiği girdiği bir dönemde yaşandı.


GÜNDEM
1

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

4

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

5

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

EKONOMİ