Filistin destekçileri Biden'ın konuşmasını engelledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşması, bir grup Filistin destekçisi gösterici tarafından defalarca protestolarla kesildi.

DÜNYA 24.01.2024 11:06:00 0
Filistin destekçileri Biden

ABD Başkanı Joe Biden, ön seçimlerin başlaması üzerine Virginia'nın Manassas bölgesini ziyaret etti. Biden'ın konuşması, bir grup Filistin destekçisi gösterici tarafından defalarca protestolarla kesildi.

Göstericiler, Biden'ın İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere karşı soykırımına destek verdiğini iddia ederek, "Soykırımı fonlamayı durdurun" sloganları attı. Göstericilerin protestoları, Biden'ın konuşmasının akışına engel oldu.

Biden'ın konuşması Filistin protestoları nedeniyle yarıda kaldı

Göstericiler daha sonra salon görevlilerince dışarı çıkarılırken de Filistin lehine sloganlar atmaya devam etti. Biden'ın kampanyasını dışarıda protesto eden diğer göstericiler de İsrail'in 29 bin kişiyi öldürdüğünü, bunun kendini savunma bahanesiyle açıklanamayacağını dile getirdi.

Protestocular ayrıca, Biden'ın konuşma yaptığı binanın önüne kırmızı renkli sıvıya batırılmış oyuncak bebekler ve elbiseler bıraktı. Plastik şişelerdeki kan renginde sıvıları da Biden'ın konuşma yaptığı binanın karşısına bıraktılar.

Çoğu kadınlardan oluşan aktivistler, uzun süre slogan atarak Biden'ı dinlemek için gelen araç sahiplerini Filistin bayraklarıyla karşıladı. Göstericiler ayrıca, ABD'nin İsrail'e yaptığı dış yardımların tamamının durdurulması gerektiğini ve aksi takdirde Demokrat Parti'ye oy vermeyeceklerini dile getirdiler.


GÜNDEM
1

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

2

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

3

Kırmızı et üretimi rekor kırdı: 2023'te %8,8 artış

4

Bakan Yerlikaya: Semed Ötünç'ün örgütü çökertildi, 42 şüpheli yakalandı!

5

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

GÜNDEM