FETÖ'ye Kıskaç Operasyonu: 91 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen "Kıskaç-10" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 91 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

ASAYİŞ 9.03.2024 11:19:00 0
FETÖ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-10" operasyonlarında 91 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından 30 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan FETÖ operasyonunda 91 gözaltı

Operasyonlar kapsamında, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar'da operasyonlar düzenlendi. Yakalanan şüphelilerin örgütün askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları belirlendi.

ByLock kullananlar ve KPSS'de hile yapanlar yakalandı

Şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları ve 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde elde ettikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

 

 

 

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM