Fenerbahçe Galatasaray karşısında sahadan çekildi

Süper Kupa'da tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Fenerbahçe maç sırasında sahadan çekildi.

SPOR 8.04.2024 13:34:00 0
Fenerbahçe Galatasaray karşısında sahadan çekildi

2022-2023 sezonunun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe, 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maçın 1. dakikasında Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray'a karşılık Fenerbahçe, U19 takımıyla sahaya çıktı. Maçın başlangıcında yaşanan bu durum, Süper Kupa tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe'nin U19 takımının sahaya çıkma kararı, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde 11 Nisan'da Yunanistan ekibi Olympiakos ile deplasmanda yapacağı maçla bağlantılıydı. Müsabakanın ertelenmemesi sebebiyle Fenerbahçe, A takımını dinlendirmeyi tercih ederek Galatasaray karşısına U19'larıyla çıktı.

Maçın 1. dakikasında Galatasaray'ın gol atması ve Fenerbahçe'nin A takımının sahaya çıkmaması gerginliğe yol açtı. Fenerbahçe U19 futbolcuları, teknik heyetten gelen talimat ile sahadan çekildi. Hakem Volkan Bayarslan, yaşanan olaylar üzerine maçı tatil etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından maçla ilgili karar verilecek. TFF'nin vereceği karar, Süper Kupa'nın kaderini belirleyecek. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi, Galatasaray'a galibiyet ve Süper Kupa zaferi kazandırabilir veya TFF farklı bir yaptırım uygulayabilir.

Bu tarihi olay, Türk futbol tarihinde büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada ve futbol camiasında Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkması ve sahadan çekilmesi hakkında birçok yorum yapıldı. TFF'nin vereceği karar ise merakla bekleniyor.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı