Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema sanatçısı Fatma Girik için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

GÜNDEM 27.01.2022 15:10:00 0
Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle pazartesi günü hayatını kaybeden sinema sanatçısı Fatma Girik için 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı Şişli Belediyesi’nde tören düzenlendi.Fatma Girik’in Türk Bayrağına sarılı tabutu Şişli Belediyesi salonuna getirildi. Saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde yapılan vedalaşmanın ardından 11.00'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni yapıldı. Törene, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Fatma Ahu Turanlı ve sevenleri katıldı. Manevi kızı Fatma Ahu Turanlı "Fatma annem Şişli’ye çok emek verdi. Benim çocukluğumda Şişli Belediye başkanıyken onu evde görmek çok zordu. Hafta sonları bile evde yoktu.

 

Sabahın yedisinde kalkıp işçilerle yolları yıkamaya giderdi" dedi.Öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze törene düzenlenecek.Girik'in cenazesi Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.Cenazeye katılan isimler arasında, Yeşilçam'da birlikte rol aldığı usta oyuncu arkadaşları da bulundu.Tören sırasında konuşma yapmak için sahneye çıkan isimler arasında usta oyuncu Hülya Koçyiğit de vardı.Konuşma sırasında duygusal anlar yaşayan Koçyiğit, "O mavi gözlerle sanki içinden bir ışık yanarmış gibi, pırıl pırıl, sevgiyle, iyilikle bakan o güzelim gözler. Girdiği ortama hemen bir enerji getirir, canlılık getirir, neşelendirirdi. Türk sineması denince hepimizin aklına ilk o gelir.Mesleğine tutkuyla, aşkla bir sanatçıydı. Bir efsaneydi, cesur yürekli bir efsaneydi. Seni çok özleyeceğiz Fatma. Sinemaya tutkusunu hepimizi biliyoruz, o güzelim filmleri yaparken duyduğu heyecanı" dedi.Belediye önünde açıklama yapan oyuncu Nuri Alço, "Onun yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Hep fakirin yanında, yaşlıların yanında oldu. Kendi iş hanını ipotek edip, işçilerin maaşını verdi. Hep işçilerin yanında olmuştur" dedi.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ