Fatih Dönmez'den müjde! Doğu Karadeniz'de petrol bulma ihtimalimiz var

Gabar'da keşfedilen petrol rezervinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Doğu Karadeniz'e işaret etti. Bakan Dönmez: "Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız olacak" dedi.

GÜNDEM 22.05.2023 12:30:00 0
Fatih Dönmez

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında petrol ve doğalgaz keşif çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ücretsiz doğalgaz

24 Nisan itibarıyla sistemde bazı yazılım değişikliklerine ihtiyacımız olduğu için 1 hafta kadar okuma yapmadık. Mayıs başı itibarıyla faturalar çıktı. Türkiye'deki abonelerin ilk faturaları bu ayın sonuna kadar gidecek. Her vatandaşımız bundan yararlanmış olacak. Bu 1 yıllık desteklemenin toplam tutarı 40 milyar lira olacak.

Doğu Karadeniz müjdesi

Karadeniz'de çalışmalar devam ediyor, edecek. Yeni sahalarda keşif amaçlı sondajlarımızı da yapacağız. Ağırlıklı olarak Zonguldak açıklarında çalışıyoruz. Ordu açıklarındaki sismik çalışmalarımızı tamamladık. Bir sondaki aşamada Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon-Rize açıklarında bir sondajımız daha olacak. Batı'dan Doğu'ya potansiyel görülen her yere girilecek.

Dünyanın en kaliteli petrolü Gabar'dan çıktı

Gabar'daki çalışmalarımıza 4 yıl önce başladık. Dünyanın en kaliteli petrolü Gabar'da çıktı. Niçin son yıllara kaldı? Bunun seçim yatırımıyla bir ilgisi yok. Son 5-6 yıldır bu bölgedeyiz, terör nedeniyle daha evvel giremedik. Biz şimdi oralara güvenli bir şekilde gidebiliyoruz. Terör faaliyetlerinin sadece ülkeyi bölmek için değil, yer altı kaynaklarının kullanımına engel olmak için de olduğunu görüyoruz. Biz yeni keşiflere de imza atabiliriz Cudi ve Gabar'da.

 

 

 

 


GÜNDEM
1

Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 artarak yıllık bazda yüzde 69,80'e ulaştı

2

Bursa dahil 77 ilde gerçekleştirilen operasyonda 156 şüpheli yakalandı

3

Bedelli askerlik ücreti zamlanıyor: Temmuzda 219 bin liraya çıkabilir!

4

Benzine ve motorine zam, otogaza indirim

5

ENAG nisan enflasyonu: %5,02! yıllık artış %124,35'e çıktı

EKONOMİ