Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara göz açtırmadı! 2023 yılında 355 milyonluk ceza uygulandı.

EKONOMİ 6.05.2024 13:28:00 0
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar gibi konuların incelendiği belirtildi.

Kurulun, geçen yıl tespit edilen ve haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı belirlenen işletmelere yönelik uygulanan cezalarla ilgili de bilgi verildi. Bu çerçevede, işletmelere toplamda 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Bu tür uygulamaların, tüketicilerin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması açısından önemli olduğu vurgulanırken, Ticaret Bakanlığı'nın ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli adımları atmaya devam edeceği belirtildi.


GÜNDEM
1

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

2

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

4

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

5

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

EKONOMİ