Facebook’tan akıllı gözlük açıklaması

Facebook, bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı akıllı gözlüklerinde yüz tanıma teknoloji kullanımını gözden geçirdiğini açıkladı.

TEKNOLOJİ 1.03.2021 13:28:00 0
Facebook’tan akıllı gözlük açıklaması

ABD’li sosyal medya şirketi Facebook’un artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik birimi başkanı Andrew Bosworth, geçtiğimiz günlerde şirket bünyesinde yer alan sosyal medya platformu Instagram üzerinden soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi.

"GÖZLÜK NASIL OLURSA OLSUN ÇOK İYİ OLACAK"

CNBC’nin haberine göre, Facebook akıllı gözlüklerinde yüz tanıma teknolojisini düşünüyor mu?" sorusuna "Bunu gözden geçiriyoruz" cevabını veren Bosworth, ”Bu gerçekten halka birlikte tartışmamız gereken bir konu. İnsanlar bu teknolojiyi istemiyorsa bunu yapmamıza gerek yok. İnsanların isteyeceği ve rahat edeceği bir şeyse, bazı güzel kullanım örnekleri var. Gözlük nasıl olursa olsun, her iki türlü de çok iyi olacak” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan katılımcılardan birinin güvenlik endişeleriyle ilgili bir sorusuna Bosworth, yüz tanıma teknolojisi her zaman açık olacak kamera ve mikrofonun etiksel sorunlara yol açabileceğini ve kötüye kullanılabileceğinin altını çizdi.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ