Evde yapmayı denediniz mi? Ramazan pidesi tarifi için tıklayın!

Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pide malzemeleri ve yapılışı..

YAŞAM 1.04.2022 16:54:00 0
Evde yapmayı denediniz mi? Ramazan pidesi tarifi için tıklayın!

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Ramazan pidesi tarifi için aramalar hızlandı. Pideyi evde yapmak isteyenler ise eksiksiz yapabilmek için yapılış detaylarını merak ediyor. Çok az malzemeyle siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pide malzemeleri ve yapılışı detayları.

RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ

-1 su bardağı ılık su

-1 tatlı kaşığı tuz

-6 su bardağı un

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 su bardağı süt

-Yarım paket yaş maya

-1 yemek kaşığı şeker

ÜZERİ İÇİN:

-1 yumurta sarısı
-1-2 yemek kaşığı süt
-Susam
-Çörekotu

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

Ramazan pidesi yapılırken öncelikle maya hazırlanır. Karıştırma kabına maya, şeker, su ve süt karıştırılır. Burada ise sütün ve suyun ılık olmasına da dikkat edilmelidir. Mayanın üzeri de un ile kapatılarak hava bağlantısı kesilir. Maya da köpük köpük kabarır. Maya kabarmaya başlayınca üzerine sıvı yağ ve un konularak cıvık bir hamur yoğrulur. Ramazan pidesi hazırlandıktan sonra pidelerin üzerine yumurta sarısı ve susam konularak pişmeye bırakılır.

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Hamur karıştırma kabının içine süt, şeker, maya ve su alınarak karıştırılır. Burada su ve sütün de ılık olmasına çok dikkat edilmelidir. Daha sonra üzeri un ile kapatılmalıdır. Bu şekilde maya köpürene kadar da beklenir. Maya kabardıktan sonra üzerine sıvı yağ konulur. Unun kalanı ve tuz da eklenerek hamur yoğrulur. Hamur cıvık olmalıdır. Hamur unlanan tezgaha alınarak hafif un serpilmeli. Hamur tezgah üzerinde sürekli katlanarak yaklaşık 8 dakika kadar yoğurulur. Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır.

Hamur tepsiye alındıktan sonra tepsi mayasının gelmesi için üzeri de örtülmelidir. Yaklaşık 20 dakika kadar hamurlar dinlendirilir. Tepsi mayası gelen pidelerin üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta sarısı dikkatli bir şekilde sürülmelidir. Pide hamurları yaklaşık 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer. Fırından çıkarılan pidelerin üzerine de bez örtülerek 15 dakika dinlendirilir.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı