Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 Yıl 6 Ay hapis

İstanbul Başakşehir'de 1 Ocak günü "Eros" isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Keloğlan hakkında yurt dışına çıkış yasağı da kararı verdi.

GÜNDEM 13.03.2024 16:10:00 0
Eros

Olay, 1 Ocak günü İstanbul Başakşehir'de meydana gelmişti. İbrahim Keloğlan, sitede bakılan "Eros" isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldürmüştü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler büyük tepkilere yol açmıştı.

Görüntülerin ardından site sakinleri Keloğlan'dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Keloğlan, 8 Şubat'ta görülen ilk duruşmada "iyi hal" indirimiyle serbest bırakılmıştı. Bu karar, hayvanseverlerin tepkisine neden olmuştu.

Tepkilerin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayarak "Nasıl böyle bir şey olabilir" dediğini anlatmıştı.

Karara yapılan itiraz sonrası Keloğlan'ın yeniden yargılanmasına karar verildi. Davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Savcı mütalaasında Keloğlan'ın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti. Keloğlan ise ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldik" dedi.

Mahkeme, Keloğlan'ı "kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Keloğlan hakkında yurt dışına çıkış yasağı da kararı verildi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM