Ermenistan'a bir darbe de Fitch'ten

Ermenistan'a bir darbe de Fitch'ten

GÜNDEM 6.10.2020 11:59:00 0
Ermenistan

Azerbaycan'ın Karabağ'daki operasyonlarına karşılık vermekte zorlanan Ermenistan'a Fitch Ratings'den de kötü haber geldi. Kuruluş, Ermenistan’ın “BB-“ olan döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu “B+” seviyesine düşürdü, not görünümünü ise “durağan” seviyesinde tuttu.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ermenistan’ın kredi notunu düşürdü.

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Ermenistan’ın “BB-“ olan döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunun “B+” seviyesine düşürüldüğü, not görünümünün ise “durağan” seviyesinde tutulduğu belirtildi.

"Ekonomik daralma tahmin edilenden daha sert"

Ermenistan’da bu yılın ilk yarısında ekonomik daralmanın tahmin edilenden daha sert olduğu ifade edilen açıklamada, bunun da kamu borcunun artmasına yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, ülkenin kamu borcunun önümüzdeki dönemde de tahminlerin üzerinde artacağı belirtilerek, “(Ermenistan’da) Borç seviyesinin orta vadede net bir şekilde azaltılacağına ilişkin güvenimiz artık kalmamıştır.” ifadesine yer verildi.

Ekonomisinin yüzde 6,2 daralması bekleniyor

Fitch Ratings açıklamasında Ermenistan’ın kamu borcunun gayri safi yurt içi hasılaya (GSYH) oranın ise bu yıl sonunda 63,9 seviyesine ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Dağlık Karabağ’a ilişkin gerilimin artarak devam etmesi halinde, gelişmelerin ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceği kaydedilen açıklamada, “B” kredi notu ile değerlendirilen ülkelerin bu yıl ortalama yüzde 4,8 daralmasının beklendiği, fakat Ermenistan’ın bu ortalamayı aşara


GÜNDEM
1

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

2

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

3

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

4

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

5

Çorlu tren kazasında karar çıktı

EKONOMİ