Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: "Nazileri aratmayan saldırılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve Müslüman ülkelerden ortak tepki ve ortak hareket etme çağrısı yaptı.

SİYASET 9.02.2024 11:15:00 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve Müslüman ülkelerden ortak tepki ve ortak hareket etme çağrısı yaptı. Erdoğan, "Filistin'de işgal politikaları ve katliamlar sona erinceye, 1967 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğü haiz bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan: İsrail'in saldırıları nazileri aratıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu 5'inci Genel Kurulu'na video mesaj göndererek, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını "Nazileri aratmayan saldırılar" olarak nitelendirdi. Erdoğan, saldırılarda 28 bin Filistinli'nin şehit olduğunu, 67 bin kişinin de yaralandığını söyledi.

Erdoğan, İsrail'in saldırıları karşısında Türkiye'nin Filistinlilerle tam bir dayanışma içinde olduğunu belirterek, "İnsani yardım malzemelerinin ulaştırılmasından kanser hastalarının ülkemize getirilerek tedavilerinin sağlanmasına kadar pek çok adım attık" dedi. Erdoğan, İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temasların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Erdoğan, Filistin'de işgal politikaları ve katliamlar sona erinceye, 1967 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğü haiz bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.


 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM