Erdoğan, "Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım''

İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaşanan insanlık dışı saldırıları sert ifadelerle eleştirdi.

SİYASET 25.10.2023 13:29:00 0
Erdoğan,

"İsrail'e gitmeyeceğiz"

Konuşmasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Kendi evimizde, Türkevi'nde. İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı; iptal, gitmeyeceğiz.”

"Ey İsrail, bu kafayla bir yere gidemezsin"

Eğer iyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi. Ama şimdi o da olmayacak. Bulutlar üzerinden ölüm kusan savaş uçaklarıyla çocukları öldürenlere, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman çocuklara kıymayın efendiler diyoruz.

Çocukların anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşlarına sarıldığı bir dünyada, bir de vücuduna çocuğunun ismini yazıyor aradığım zaman bulabileyim diye. Ey İsrail, bu kafayla bir yere gidemezsin. Yanına ister Amerika'yı al ister başkalarını. İster Batı'yı al bir yere gidemezsin. Amerika dünyada adaletle hükmedilmesini sağlamadığı istemediği için o da kaybedecek. Bütün mesele adil bir dünyanın kurulmasından geçer. Çocukların, anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşına sarıldığı bir dünyada hiç kimse huzurla uyuyamaz. Böyle bir dünyada hiç kimse kedi geleceğini güvende göremez.


 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM