Erdoğan: Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda konuştu

DÜNYA 13.03.2024 10:07:00 0
Erdoğan: Gazze

Erdoğan, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında 5 aydır süren İsrail saldırılarında 32 bin kişinin şehit olduğunu, sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan ağır bombardımanlarda da 73 bin Filistinlinin yaralandığını anlattı.
İsrail'in 7 Ekim öncesinde 17 sene boyunca uyguladığı ablukayla Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirdiğini belirten Erdoğan, "Son 5 aydır ise Gazze'yi örneklerine ancak İkinci Dünya Savaşı'nda şahit olduğumuz büyük bir imha kampı haline getirdi." diye konuştu.

İsrail'in vahşi saldırıları sonucu Gazze'nin, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüştüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunu sadece biz değil, bölgeyi ziyaret eden, Gazze'de yaşayan, Gazze'yi gören vicdan sahibi herkes söylüyor ama biz böyle konuştuğumuzda Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor, hemen antisemitizm yaftası vurarak, bizi susturabileceğini zannediyor. Bu amaçla şimdiye kadar gizli açık her yolu denediler ama Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar. Bugün de katile katil, zalime zalim demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler bize saldırarak soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de susuzluktan ve açlıktan ölen bebeklerin hesabını versin."

 


GÜNDEM
1

Münevver Karabulut cinayeti: Garipoğlu'nun otopsi fotoğrafları ortaya çıktı

2

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Bozdoğan-34" operasyonunda 41 DEAŞ şüphelisi yakalandı

3

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

4

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

5

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

GÜNDEM