"En"lerin yarıştığı yerel seçim

Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimleri için önemli veriler ortaya çıktı. İstanbul'daki 49 adaydan Şırnak'ın Hilal Beldesi'ndeki tek adaya kadar, seçimin "en"lerini sizin için derledik.

GÜNDEM 30.03.2024 15:10:00 0

Yarın Türkiye 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanlarını ve muhtarları seçmek için sandık başına gidecek. Bu heyecanlı seçimde ilginç "en"ler de dikkat çekiyor. İstanbul'da 49 adayla en kalabalık, Bayburt'ta ise 35 adayla en sakin seçim yarışı yaşanacak. En uzun oy pusulası 97 cm iken, en kısa pusula 4 cm olacak.

İstanbul'da rekor aday bolluğu

22'si partili, 27'si bağımsız toplam 49 adayın yarışacağı İstanbul, en kalabalık aday listesine ev sahipliği yapacak. Bakırköy ve Sultanbeyli'de 25'er adayla ilçe belediye başkanlığı için de rekor aday sayısı dikkat çekiyor.

Ankara'da da heyecanlı yarış

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı için 24 aday yarışacak. Çankaya'da 26'sı partili 2'si bağımsız toplam 28 adayın yarıştığı seçim, büyükşehirden daha çekişmeli geçecek.

Bayburt'ta sakin seçim

En az adayın yarışacağı il ise Bayburt. Şehrin merkezi ve ilçeleri dahil toplamda 35 aday belediye başkanı olmak için yarışacak. Şehir merkezinde 16'sı partili, 4'ü bağımsız toplam 20 adayın yarıştığı Bayburt'ta her bin kişiden biri belediye başkanı olmak için yarışıyor.

En uzun ve en kısa pusulalar

49 adayın yarıştığı İstanbul'da seçmenleri 97 cm'lik bir pusula bekliyor. En kısa pusula ise Şırnak'ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi için basılan 4 cm uzunluğundaki pusula olacak. Hilal Beldesi'nde seçime sadece Ak Parti adayı katılıyor.

En fazla parti Gaziantep'te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 26 partinin aday çıkartmasıyla en çok partinin yarışacağı il unvanını taşıyor.

Seçimde en çok aday çıkaran parti YRP

Fatih Erbakan'ın partisi Erzurum'da aday göstermedi, 922 ilçenin 845'inde aday göstererek en fazla aday çıkaran parti oldu.

Cumhur İttifakı tüm illerde

Cumhur İttifakı'nın tüm illerde adayı var. AKP ve MHP 59 ilde ittifak halinde seçime giriyor. 22 ilde ise iki parti karşılıklı olarak yarışacak.

Yarın Türkiye sandık başına gidecek ve 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanlarını ve muhtarları seçecek. Bu heyecanlı seçimde "en"lerin yarışı da merakla takip edilecek.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET