Endonezya'daki patlamanın ardından evler kullanılamaz hale geldi

Geçtiğimiz günlerde Endonezya'nın Cava Adası'nda bulunan yanardağda şiddetli patlama yaşandı. Semeru Yanardağı'nın patlamasının ardından bölgede evler küle döndü.

DÜNYA 6.12.2021 13:27:00 0
Endonezya

Patlamayla birlikte yakındaki köyleri kaplayan geniş çapta kül bulutu çıktı.Bölge sakinlerinin çığlık çığlığa bulundukları yerleri terk ettiği anlar sosyal medyada çok konuşuldu.Oluşan devasa bulutun ardından bölgeden geçecek uçaklara yönelik 15 bin metrelik kül bulutu uyarısı yapıldı.Avustralya Volkanik Kül Danışma Merkezi (VAAC), kül bulutunun güneybatıya doğru sürüklendiğini söyledi.

Havacılık endüstrisine potansiyel olarak tehlikeli volkanik külün yeri ve hareketi hakkında tavsiyelerde bulunuldu.Yapılan son açıklamalara göre bölgedeki köylerde yaşayanlar için tahliye çalışması başlatıldı.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) yetkililerine dayandırılan habere göre, patlama sonrası 14 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi yaralandı.Yaralananların çoğunluğunun yanık tedavisi gördüğü ifade edildi.

Patlama nedeniyle çok sayıda hayvan da telef oldu."Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da, yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.Öte yandan duman ve kül nedeniyle birçok köyün karanlığa gömüldüğü ifade edilen açıklamada, 902 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği kaydedildi.Patlama sonrası çalıştıkları madende mahsur kalan 10 işçinin de kurtarıldığı belirtildi.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM