Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere dikkat! EGM, emniyet şeridi ihlali yapanlara tam 6 bin 440 TL para cezası kesecek.

GÜNDEM 24.04.2024 14:40:00 0
Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

Her gün trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyor. Trafik güvenliği hiçe sayılıyor ve kazalara sebep olunuyor. Bu tür ihlallere karşı caydırıcı bir önlem olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere tam 6 bin 440 TL para cezası kesileceğini açıkladı.

Milyonlarca araç sahibi sürücüyü ilgilendiren bu karar, trafik kazalarını azaltmayı ve trafik güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

Trafik düzeni ve güvenliği için belirlenen kurallara uymayan sürücülere idari para cezaları veriliyor. Son dönemlerde, sürücülerin sıklıkla yaptığı hatalardan biri olan emniyet şeridi ihlali, özellikle dikkat çekiyor.

Emniyet şeridini yetkisiz şekilde kullanan sürücülere 6 bin 440 TL para cezası kesiliyor. Bu durum, özellikle büyük şehirlerde, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde sıkça görülen bir sorun haline geldi. Emniyet şeridinin gereksiz yere kullanılması, trafik akışını olumsuz etkileyerek büyük bir sorun oluşturuyor.

EGM'nin bu kararı, trafik kurallarına uyan sürücüler için de bir rahatlama sağlayacak. Emniyet şeridini kullanan acil durum araçları ve yetkili araçlar, trafik akışında gecikmeden hedefe ulaşabilecek.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM