Emine Erdoğan'dan Gazze'ye yardım eli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin eşi Entissar Amer ile Kahire'de bir araya geldi.

DÜNYA 15.02.2024 12:02:00 0
Emine Erdoğan

İki lider eşi, İttihadiye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, eğitim, sağlık ve sosyal alanlardaki iş birliği konularını ele aldı. Gazze'de yaşanan drama dair de konuşan Erdoğan, “Türkiye'nin, Gazze'deki öksüz ve yetim çocukları, ülkede kalıcı ateşkes tesis edilip, normalleşme süreci sağlanana kadar misafir etmek için hazır olduklarını açıkladı.”

Görüşmede Emine Erdoğan'a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Entissar Amer'e de Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevine el Kabbaj eşlik etti.

Emine Erdoğan sonrasında Mısır Kızılayı'nı da ziyaret etti. Ziyarette yaptığı açıklamada Erdoğan "Bugüne kadar Mısır Kızılayı ile eş güdüm halinde ülkemizden uçak ve gemilerle 7 bin tonun üzerinde yardım malzemesi Gazze'ye ulaştırıldı. Türkiye’de de çok sayıda sivil toplum kuruluşumuz, AFAD ve Türk Kızılayı vasıtasıyla Mısırlı STK’larla ve Mısır Kızılayı'yla işbirliğiyle tedarikte bulunuyor. Türkiye olarak, her türlü ihtiyaç içindeki Gazze'ye yardımların aralıksız devam etmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Gazze'ye yardımlarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

 


GÜNDEM
1

Türkiye'den İsrail kararı! Tüm ticaret ilişkileri durduruldu

2

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

4

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

5

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

SİYASET