Emet’te çam kozalağı şurubuna rağbet arttı

Kütahya’nın Emet ilçesinde sonbaharın gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren ve akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olduğu bilinen çam kozalağı şurubu satışlarının arttığı bildirildi.

YAŞAM 22.09.2023 10:21:00 0
Emet’te çam kozalağı şurubuna rağbet arttı

 Her kozalaktan şurup yapılamayacağına dikkat çeken çam kozalağı şurubu üreticisi Selim Bozkurt, “Çam kozalağı şurubunu tam açmamış yüksek rakımlı ormanlarda yetişen yeşil karaçam kozalaklarını toplayıp kazanlarda kaynatarak üretiyoruz. Kozalağın acılığın almak için içerisine şeker değil, sadece organik bal katıyoruz. İçine tatlandırıcı veya şeker katacak olursak şurup koyulaşır ancak faydası azalır. O nedenle çam kozalağının şurubu pekmeze göre daha durudur fakat çok daha etkilidir “dedi. 
 Kozalak şurubunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Bozkurt, “ Kozalak şurubu, ayrıca astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahip olması nedeniyle vatandaşlar tarafından özellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilmektedir” diye konuştu. 


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ