Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Emeklilerin banka promosyon ödemeleri için beklenen gün geldi. Kamu bankaları tarafından sunulan promosyon tutarları 8 bin ile 12 bin lira arasında değişiyor.

EKONOMİ 28.03.2024 11:06:00 0
Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Başvurular bankalardan veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor ve işlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler bugün başlıyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Promosyonlar için başvurular bankalardan veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bankalar, promosyon için emeklilerden 3 yıl taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmak da mümkün. Birden fazla emekli maaşı alanlar da ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecek.

Banka Değişikliği Yapılabiliyor

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, merak edilenleri yanıtladı:

"Halihazırda promosyon alanlar da daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabilirler. Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir."

Karakaş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" dedi.

Kapsamda 16 Milyon Kişi Var

Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyon düzenlemesinden yaklaşık 16 milyon kişi faydalanacak.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET