Emekli Milletvekillerinin maaşı belli oldu

Emekli Milletvekillerinin maaşlarında torba yasa teklifine özel hüküm kondu. Buna göre maaş zamları yüzde 17,55’le sınırlı kalmayıp yüzde 25 artacağı belirtildi.

GÜNDEM 11.07.2023 12:36:00 0
Emekli Milletvekillerinin maaşı belli oldu

Emekli Milletvekillerinin zam oranı belli oldu. Yüzde 25 artacağı belirtilen zam oranında, emekli milletvekilleri maaşları 69 bin tl’ye kadar çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde memur maaşları ve emekli maaşlarıyla ilgili zam düzenlemesini duyurdu. En düşük memur maaşı 22 bin tl’ye çıkarıldı. 

Emekli Vekilleri Sevindiren Haber

Memur ve emekliler zamlı maaş ve aylıkları ise 15 Temmuz'dan itibaren hesaplara yatacak. Gelişmelerin peşinden bu defa de emekli milletvekilleriyle alakalı bir düzenlemeye gidildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda meydana getirilen poşet yasa görüşmeleri sonrası verilen önerge ile emekli milletvekillerinin maaşlarında artış yapılacak.

Önergenin genel gerekçesi ise şöyle; 

“Maddeyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 43’üncü maddesine istinaden emekli aylığı alanların emekli aylıklarının 5510 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan emekli memurlar ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda yapılacak yüzde 25 oranındaki artışa paralel olarak yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.”

 


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ