Emekli maaşı ile kredi borcunu ödeyenler için önemli bir yargı kararı

Emekli maaşından kesintiye itiraz edenler dikkat! Yargıtay'dan son dakika kararı geldi. Daha önceki tahsilatlar iade edilemeyecek.

SİYASET 13.04.2024 14:43:00 0
Emekli maaşı ile kredi borcunu ödeyenler için önemli bir yargı kararı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emekli maaşı ile kredi borcunu ödeyenlerin durumunu ilgilendiren önemli bir emsal karara imza attı. Karar, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklilerin bankadan önceki tahsilatları isteyemeyeceği yönünde oldu.

Karara ilişkin detaylar, İçtihat Bülteni'nden edinilen bilgilere dayanıyor. Davacılar vekili, emekli maaş hesabının bulunduğu bankadan kredi kullandıklarını ancak bankanın maaş hesabına bloke koyarak para tahsil ettiğini, kendilerine promosyon vb. haklardan faydalandırmadığını, kesintiler nedeniyle geçinemeyecek duruma geldiklerini ileri sürerek hesap üzerindeki blokenin kaldırılmasını ve kesintilerin durdurulmasını talep etti. Ancak İlk Derece Mahkemesi, davayı reddetti.

Bunun üzerine davacı vekili, Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf başvurusunda bulundu ve mahkeme, maaş üzerindeki blokenin kaldırılmasına karar verdi. Ancak bu karara Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından itiraz edildi ve bozma kararı verildi.

Sonunda dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na taşındı ve Genel Kurul, emekli maaşı ile kredi borcunu ödeyenlerin bankadan önceki tahsilatları isteyemeyeceğine dair kesin bir karar verdi.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı