Elektrikli otomobillerdeki ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!

Elektrikli otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi geldi.

GÜNDEM 6.07.2022 14:42:00 0
Elektrikli otomobillerdeki ÖTV indirimi Resmi Gazete

Otomobil fiyatlarındaki artış ikinci el piyasasını etkiledi. Son bir yılda otomobillerin fiyatı iki katından fazla artarken, benzin ve motorin fiyatlarındaki yükseliş de araç sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Dizel ve benzinli araçlara kıyasla elektrikli araç satışları ise yok denecek kadar az. Ancak, birçok ülke ise şimdiden elektrikli araçları benimsemiş görünüyor. Elektrikli otomobil satışlarında ÇinNorveçHollanda ve İsveç öne çıkarken, ÖTV ve dolar kurunun yüksek olması Türkiye'de elektrikli araçlara olan ilgili azaltıyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE ÖTV DÜZENLEMESİ

Geçtiğimiz günlerde torba yasaya dahil edilen elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarını yeniden belirleyen kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen oylamada kabul edildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI, FİYATLAR DÜŞECEK

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni ÖTV düzenlemesiyle Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyatını daha ulaşılabilir seviyeye çekmesi amaçlanırken; düzenleme, hali hazırda bayilerde satılan ve önümüzdeki dönemde de satışa sunulması planlanan birçok elektrikli otomobilin fiyatını da düşürecek.

YENİ ÖTV DÜZENLEMESİNDE NE DEĞİŞTİ?

Yeni düzenleme ile birlikte motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve matrahı 700 bin TL altında olan araçlarda ÖTV, yüzde 10 olarak uygulanacak.

160 kW altı, ancak matrahı 700 bin TL ve üstü olan araçlarda yüzde 40; 160 kW üstü ve matrahı 750 bin TL'yi geçmeyenlerde yüzde 50, geçenlerde ise yüzde 60 olarak belirlenecek.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı