Efkan Ala , “Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz”

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimçalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

POLİTİKA 8.11.2023 13:01:00 0
Efkan Ala , “Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz”

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz. Çeşitli araştırmalar, bizdeki bilgiler ve onlardan alacağımız değerlendirmeleri dahil ederek milletimizle, vatandaşlarımızla adaylarımızı belirleyeceğiz ve milletimizle buluşturacağız" dedi.

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi hedefine doğru taşıyacak bir ittifak anlayışı içerisinde milletin menfaatini her şeyden önde tutan bir birliğini esas aldığını vurguladı.

“Biz fikirlerimizi söylüyoruz. Arkadaşlarımız da fikirlerini söylüyorlar ve yol alarak gidiyoruz, devam ediyoruz.”

Ala, "İşbirliğinde sadece AK Parti ve MHP mi olacak yoksa Cumhur İttifakının diğer paydaşları da yer alacak mı?" sorusuna cevabı;

"Cumhur İttifakı'na dahil olan diğer partilerle de görüşmeler yürütülüyor. Ama bizim yürüttüğümüz şu anda MHP ile Cumhur İttifakı görüşmeleri. Diğer partilerin de bazılarıyla yürütülüyor, diğerleriyle de bir araya gelinecek. Yani Cumhur İttifakı'nın paydaşı olan diğer partilerle de değerlendirmeler yapılacak. Bazılarını takvimlendirdik. Şimdi MHP ile görüşmelere başladık. Diğerleriyle de diğer arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar. Bir kısmıyla da sürdürecekler. Yani hepsi şu anda bir arada değil. Görüşmeler olacak ve onun sonucunda kararlaştırılacak." şeklinde yanıt verdi.

"Muhalefetin aslında ele aldığı belediyelerde 5 yıl sonunda hiçbirisinin sayabileceği 5 hizmeti yoktur. Biz hizmet siyaseti güdüyoruz, milletimizin ihtiyaçların karşılamak, onların derdine deva olmak için siyaset yapıyoruz. Hem yerel siyaset hem merkezi siyaseti. Muhalefet partileri bir pozisyon kavgası içerisindeler. Milletin emanet ettiği makam ve mevkileri onlara hizmet etme aracı olarak görme yerine, bir sonraki heveslerine veya arzuladıkları makam ve mevkilere atlama taşı olarak kullanma anlayışı içerisinde oldular.

Milletimiz bunu görüyor. Daha bulunduğu yerin hakkını vermeden, bulunduğu belediye başkanlığının gereğini yapmadan daha yukarıdaki makam ve mevkilere nasıl sıçrama yaparım, burayı atlama taşı olarak kullanırım diye çaba gösteriyorlar. Genel seçimlerde bu çok açık ortaya çıktı. Dolayısıyla milletimiz bunu değerlendirecektir. Aslında ortada bir hizmet değil, bir 5 yıllık hezimet söz konusu. Bu 5 yıllık kaybı da inşallah önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı olarak AK Parti olarak telafi etme fırsatını bulacağız, milletimiz bize bu fırsatı verecek diye inanıyoruz."

Ala, yarından itibaren aday başvurularının alınmaya başlayacağını belirterek, milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri üretebilecek kapasiteye sahip adaylar belirleyeceklerini söyledi. Ala, "Belediye başkanı seçeceğiz, belediye başkanlığını hafife alan insanlar değil. Birikimleriyle, bilgileriyle, siyasal tutumlarıyla milletimizin onayını alacak adaylar belirleyeceğiz." 

“Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz”

Aday belirleme çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Ala, konuşmasının devamında:

“Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz. Çeşitli araştırmalar, bizdeki bilgiler ve onlardan alacağımız değerlendirmeleri dahil ederek milletimizle, vatandaşlarımızla adaylarımızı belirleyeceğiz ve milletimizle buluşturacağız. Milletimizin değerlendirmelerini dikkate alarak, onları veri olarak değerlendirerek bu adayları belirleyeceğiz. Çok sayıda mekanizma kullanarak en az hatayla veya sıfır hatayla aday belirleme hedefimize doğru çalışıyoruz.”

"Biz güven sarsıcı hiçbir harekette bulunmayız. Güveni tahkim edici bir biçimde o zemin üzerinde yürüyoruz. Yani biz şeffaf, açık bir biçimde süreçleri yürütüyoruz.

Biz önce Türkiye'nin en iyi hizmeti alabileceği sonra da Cumhur İttifakı'nın burada en fazla belediyeyi kazanabileceği, Cumhur İttifakı içerisinde de partilerin, milletin teveccühü dikkate alınarak kendi açılarından en fazla belediyeye sahip olabilmelerini sağlayacak değerlendirmeler yapıyoruz. Onları dikkate alıyoruz. Milletin iradesi veridir. Milletin iradesini, eğilimlerini, seçimlerdeki temayüllerini dikkate alarak bütün bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Dürüst, hizmet sunabilecek kaliteli adaylar üzerinden ve partilerimizin de tabanlarının, teşkilatlarının, değerlendirmelerini ve çalışmalarını dikkate alan ama en başta da milletimizin hizmet ihtiyacını dikkate alan çalışmalar içerisindeyiz."


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM