Eda Nur Kaplan'ın ölümüne ilişkin davada yeni gelişme: Tutuklandı!

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan şüpheli, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

GÜNDEM 11.08.2021 12:17:00 0
Eda Nur Kaplan

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan  konutu terketmeme adli kontrol şartıyla sonra serbest bırakılan şüpheli Yusuf G. hakkında itiraz üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Diğer şüpheli Mehmet A. ise tekrardan gözaltına alındı.

CNN TÜRK muhabiri Serhat Dal'ın aktardığına göre:

Eda Nur Kaplan'ın cinsel saldırı iddiasıyla ilgili olarak Yusuf G. hakkında arama kararı çıkarılmıştı ve dün gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş ancak oradan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu serbest bırakılma kararına savcılık itiraz etmişti ve tutuklanmasını talep etmişti. Bu talep kabul edildi ve Yusuf G. tutuklandı.

Eda Nur Kaplan'ın ölümüne ilişkin flaş gelişme! 1 kişi yakalandı

NE OLMUŞTU?

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, intiharından 1 hafta önce 31 Temmuz'da da polise başvurarak, Mehmet A. ve Yusuf G.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Eda Nur Kaplan'ın, sosyal medyada tanıştıkları Yusuf G. ile akşam eğlence mekanında buluştuklarını, yanlarında ablası ve kendisini 'Tayfur' olarak tanıtan Mehmet A.'nın da bulunduğunu söylediği öğrenildi. Eda Nur Kaplan'ın, burada bir süre içki içtikten sonra başka bir mekana gittiklerini, burada ablası tuvalete gittiği sırada Yusuf'un kendisini eve bırakma bahanesiyle mekandan çıkardığını ve otele götürdüğünü belirttiği öğrenildi. Eda Nur Kaplan'ın, burada önce Yusuf G. sonra da Mehmet A.'nın isteği dışında kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ederek şikayette bulunduğu belirlendi.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM